Bosch tvättmaskin - aldrig mer

En tråkig bild av en tvättmaskin som gått 4 år och sedan totalhavererat. Tysk kvalitet? Ja detta är under avdelning fixa vilket verkar vara en motsägelse. Men man måste också göra skillnad mellan vad som går att fixa och vad som inte går att fixa. Hade tidigare en Cylinda 11000 i över 20 år. Jag bytte pump, motorns lager, slangar och lite annat och den bara gick och gick.

 

Denna har som ses på bilden gått sönder i själva tråget som är av gjuten plast. Av centrifugens vibrationer har en spricka runt luckan uppstått och slutligen har maskinen börjat läcka. En solklar felkonstruktion om man ger sig ut för att tillverka kvalitet. till slut lossnade hela luckan när plasten brast runt hela som synes av bilden. Har aldrig sett på maken av taskig kvalitet!!!

Hade mailväxling med Bosch som menade att jag måste bevisa att det är ett konstruktionsfel innan de får ändan ur vagnen och fixar skadan. Visst hade jag kunnat fixa denna genom att köpa ett nytt tråg och byta ut allt, själv eller genom reparation, men det kostade lika mycket som att köpa en ny.

Jag köpte en ny och har lovat mig att inte köpa Bosch på grund av det ointresse jag mött.